Обавештење за ученике и родитеље

Поштовани ученици и родитељи,
Имајући у виду епидемиолошку ситуацију и упутства Министарства просвете, науке и технолошког развоја, обавештавамо вас да ће ОШ “Светозар Марковић” у циљу безбедности ученика и запослених, реализовати наставу према комбинованом моделу на следећи начин:

Према упутству МПНТР одељења са већим бројем ученика ће бити подељена у две групе (једна група похађа наставу непосредно, у школи, а друга путем наставе на даљину – часови на РТС-у). Групе се смењују на дневном нивоу. Групе се формирају према азбучном реду ученика у дневнику. На групе се деле одељења нижих разреда која наставу похађају у средњој школи и сва одељења виших разреда.

Настава за ученике млађих разреда почиње у 8.00 часова у свим издвојеним одељењима (Одељак 3 и Одељак 4) и у црквеним просторијама (први разред).

У 13.00 часова почиње настава у средњој школи за по два одељења ученика  2.,3. и 4. разреда за прву групу и у 16 часова за другу групу.

У 11.30 настава почиње за све ученике старијих разреда. Пети разред наставу похађа у црквеним просторијама, шести и седми у одељку 3, а осми разред у одељку 4.

Часови ће трајати по 30 минута.

Све провере знања обављаће се непосредно, у школи.

Сви ученици и запослени су у обавези да имају заштитну маску и спроводе прописане мере превенције респираторних инфекција.

За ученике који су се определили да наставу прате од куће организоваће се провера знања у школи на посебном часу по позиву наставника.

Првог септембра у школу долазе само ученици прве групе одељења која се деле на групе, као и сви ученици ученици првог и петог разреда. Ученици првог разреда долазе на прозивку у 8:00 часова, а ученици петог разреда долазе у 11:00 часова.

Због реновирања школе, принуђени смо да наставу изводимо на четири различите локације и зато молимо родитеље за разумевање. За ученике који живе далеко од објекта у коме ће похађати наставу, биће организован превоз.