О школи

      Наша школа почела је са радом давне 1840. године и имала је десет ученика, те се ова школа сматра једном од најстаријих школа у Србији. Садашње име датира из 1954. године када све школе постају осмогодишње. Дакле, од тада ова школа носи назив Светозар Марковић. Данас ову школу похађа око 650 ученика од првог до осмог разреда у тридесет одељења у централној школи и два одељка.

ОШ "Светозар Марковић"

      Поносни смо на постигнућа наших ученика и наставника чији се успеси нижу до републичких такмичења. Оваквом успеху доприноси добра сарадња и ангажовање наставника у раду са ученицима, како кроз редовну наставу тако и кроз рад у многобројним секцијама уз примену најмодернијих наставних метода и средстава. Сви се трудимо да наша школа ученицима буде друга кућа, а пријатној атмосфери доприноси и велики број људи добре воље из нашег окружења, који својим донацијама помажу да услови рада у школи буду још бољи. Једну од највећих донација добили смо од Националне гарде Охаја чији  су преставници заједно са представницима наше војске, лично учествовали у њеној реализацији.

      Драго нам је што свако ко је завршио нашу школу, без обзира где је сада и чиме се бави, са поносом може да каже да је био наш ђак.