Apr 09

Живот без шаха је без везе!

Ученици наше школе Уна Савић, Вукашин Мујковић, Огњен Станојевић, Александар Јеремић, Никола Радовановић и Марко Николић учествовали су на регионалном такмичењу у шаху, које је одржано у Крагујевцу. Наш тим су предводили наставници Зоран Јончић и Ненад Томић. Највише успеха имао је Марко Николић, који је освојио злато, а медаљу му је уручио велемајстор Дејан Пикула. Марку желимо пуно успеха на предстојећем републичком такмичењу, које ће се одржати у Пироту.

Apr 02

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

ПО УПУТСТВУ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РОДИТЕЉИ ПРВАКА НИСУ У ОБАВЕЗИ ДА, ПРИЛИКОМ УПИСА УЧЕНИКА У ШКОЛУ, ДОСТАВЉАЈУ ИЗВОД ИЗ МАТИЧНЕ КЊИГЕ РОЂЕНИХ И ПОТВРДУ О ПРЕБИВАИШТУ У ПАПИРНОЈ ФОРМИ, ВЕЋ ШКОЛА МОЖЕ НАВЕДЕНА ДОКУМЕНТА ДА ПРИБАВИ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ УЗ ЊИХОВУ САГЛАСНОСТ.

Mar 31

Размена искустава

Дана 28.3.2019. године, у нашој школи представљене су четири презентације часова биологије, историје, српског језика и музичке културе. Ови часови су похваљени од стране просветних саветника, приликом екстерне евалуације ОШ “Свети Сава” у Баточини. Размена искустава, употреба нових метода и облика рада, биле су само неке од тема о којима се разговарало. Договорена је још интезивнија сарадња школа у окружењу.

Mar 20

Дан општине и награда за Ученички парламент

На предлог наше установе, поводом Дана општине Лапово 17. марта на свечаној седници Скупштине општине Лапово, Ученичком парламенту наше школе је уручена Плакета са малим грбом за област образовања. Поносни смо на досадашње резултате и залагања наших ученика и желимо им успеха у будућим активностима.

Mar 18

Бела недеља

Поводом Беле недеље 6.3.2019. године у 12.30 часова одржан је маскенбал за ученике од  1. до  6. разреда. Деца су се маскирала у разне ликове из књижевних дела, филмова, али и у  многе историјске личности. Дефилеом кроз школско  и црквено двориште показали  су своје маштовитост и креативност. Наставницима ние било нимало лако да изаберу победника. Најкреативнији костим носила је ученица 5/1 Јелица Петровић,  награђен је и најреалнији костим који припада Ивани Младеновић, 6/1. Награђени су и Милош Којић, 6/3, Јована Пантић, 6/2, Слађана Вељковић, 5/1  и Елена Павловић, 5/2.  


Михајла Јанкоски