Дечија недеља – Подељена срећа два пута је већа!

Овогодишња Дечија недеља одржана је у трајању од 5. до 9. октобра широм Републике, под заједничким слоганом ,,Подељена срећа два пута је већа” у нешто измењеним условима услед пандемије.

Школа је и овога пута дала свој допринос овом догађају организовањем разноврсних активности унутар установе.

Сада већ традиционално, првог дана Дечије недеље, у оквиру активности Отварање Дечије недеље са темом ,,Деца у години солидарности и сарадње”, првог дана, остварен је циљ упознавањем ученика са значењем појма солидарност.

Као продукт ове активности ученици другог, трећег и четвртог разреда Централне школе су израдили плакат ,,Мала школа солидарности од својих креативних ликовних решeња, показавши спремност да несебично пруже помоћ и подршку онима којима је помоћ потребна.

Другог дана организовањем јесењих играрија са старим играма као што су школице, кликери, ластиш, обарање чуњева… реализована је планирана активност ,,Деца и спорт”.

Уз поштовање предвиђених мера безбедности, такмичари су се надметали у веселом такмичарском духу.

Победници су били сви, јер су поштовали фер-плеј у игри а игре још једном истакле такмичарски дух и вратиле нас коренима.

Среду 7.10. је обележило организовање садње дрвета генерације, са циљем подизања свести код деце о потреби заштите животне средине под слоганом Деца и заштита животне средине.

Четвртак 8.10.2020.год. је био посвећен радионици и предавању за ученике трећег и четвртог разреда Централне школе на тему Инклузија, различитост. Радионицу је одржала психолог школе Снежана Стаменковић уз активно учешће ученика.

Последњег дана Дечије недеље 9.10.2020.год. одржан је Свечани пријем првака у Дечији савез, на платоу Средње школе у складу са препорукама, тако што су прваци исписали жеље које су полетеле пут неба ношене хелијумским балонима.